Back to Top

Ενίσχυση επιχείρησης ΕΣΠΑ Covid-19

Εμφανίσεις: 746

Στατικές Μελέτες

Εμφανίσεις: 5173

Το Γραφείο μας αναλαμβάνει την εκπόνηση στατικών μελετών, τόσο για τα κοινά οικοδομικά έργα από οπλισμένο σκυρόδεμα, όσο και για τα πλέον σύνθετα και απαιτητικά τεχνικά έργα. Αναλυτικότερα αναλαμβάνουμε μελέτες που αφορούν:

 

Μεταλλικές κατασκευές: Μελέτες νέων κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων από σκελετό δομικού χάλυβα, με χρήση οποιασδήποτε πρότυπης διατομής (IPE, HEA, HEB κλπ). Στις κατασκευές αυτές περιλαμβάνονται και τα μεταλλικά πατάρια, τα οποία αλληλεπιδρούν με υφιστάμενο ή νέο φέροντα οργανισμό οπλισμένου σκυροδέματο.

 

Κατασκευές από φέρουσα τοιχοποιία: Μελέτες κτιρίων από λιθοδομή ή οπτοπλινθοδομή, είτε άοπλη, είτε ενισχυόμενη ή διαζωματική. Στις μελέτες αυτές γίνεται ανάλυση της τοιχοποιίας αλλά και των δαπέδων τους είτε αυτά είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα, είτε από ξύλινη κατασκεή. Στις μελέτες γίνεται πλήρης εφαρμογή όλων των διατάξεων του Ευρωκώδικα 6 που αφορά τα κτίρια από φέρουσα τοιχοποιία

 

Ξύλινες κατασκευές: Μελέτες που αφορούν ξύλινες στέγες, ή δάπεδα, είτε ειδικότερες κατασκευές από δομική ξυλεία. Στις μελέτες εφαρμόζονται πλήρως οι διατάξεις του Ευρωκώδικα 5 που αφορά τις ξύνικες κατασκευές.

 

Έλεγχοι υφιστάμενων κτιρίων και ενισχύσεις: Μελέτες ελέγχου επάρκειας υφιστάμενων κατασκευών σύμφωνα είτε σύμφωνα με τους Κανονισμούς κατασκευής του κτιρίου, είτε σύμφωνα με τις διατάξεις του πλέον πρόσφατου κανονισμού επεμβάσεων και ενισχύσεων κατασκευών ΚΑΝ.ΕΠ.Ε. Οι μελέτες μπορούν να γίνουν με χρήση ελαστικών ή ανελαστικών μεθόδων ανάλυσης, όπως είναι η ανάλυση Pushover. Τα αποτελέσματα των μελετών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την μετέπειτα ενίσχυση των κτιρίων, είτε για την εκπόνηση των μελετών στατικής επάρκειας που απαιτείται σε πολλές περιπτώσεις ρύθμισης αυθαιρέτων σύμφωνα με το Ν.4178/2013.

 

 

Καλώς ήρθατε

Εμφανίσεις: 512

structural houseΚαλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Γραφείου μας.

Το Τεχνικό Γραφείο - Παναγιώτης Νεράντζης και Συνεργάτες Μηχανικοί, δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής μελετητικού και κατασκευαστικού έργου, στον τομέα των κτιριακών έργων κατοικίας και επαγγελματικών χώρων.

Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, γύρω από την αναβάθμιση υφιστάμενων κτιρίων, τόσο ενεργειακά όσο και αντισεισμικά, μέσω τεκμηριωμένου μελετητικού έργου.

Παράλληλα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής για διευθέτηση πολεοδομικών αυθαιρέτων, μέσω των διαδικασιών τακτοποίησης.

Στο διαδικτυακό τόπο του γραφείου μας μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν θέματα νομοθεσίας αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την οικοδομική δραστηριότητα.

Η επιχείρηση έχει λάβει στήριξη με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Αττική

Τοπογραφικά

Εμφανίσεις: 3853

Τοπογραφικές αποτυπώσεις

Η τοπογραφική αποτύπωση οικοπέδων και γεωτεμαχίων έχει γίνει πλέον απαραίτητη για μια σειρά από νομικές πράξεις, πέρα από τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών. Ειδικά σε περιπτώσεις ακινήτων που βρίσκονται σε εκτός σχεδίου περιοχές απαιτείται η τοπογραφική αποτύπωση του οικοπέδου ή γεωτεμαχίου και η εξάρτησή του από το εθνικό σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ '87.

Παράλληλα με την έναρξη ισχύος του νέου τρόπου έκδοσης αδειών, είναι απαραίτητο στο τοπογραφικό, που συνοδεύει το φάκελο της αδείας, να έχει γίνει επίσης εξάρτηση του οικοπέδου αλλά και του κτίσματος στο σύστημα συντεταγμένω ΕΓΣΑ '87.

Από το γραφείο μας αναλαμβάνεται ολόκληρη η διαδικασία αποτύπωσης του ακινήτου, εξάρτησης των κορυφών από το δίκτυο συντεταγμένων ΕΓΣΑ '87, και σύνταξης του τοπογραφικού διαγράμματος.

 

 

Χαράξεις

Παράλληλα με την αποτύπωση ακινήτων είναι δυνατή και η χάραξη σημείων επι εδάφους που είναι χρήσιμη σε μια σειρά από εργασίες:

 • Οριοθέτηση οικοπέδων ή γεωτεμαχίων, για περίφραξη ή καθορισμό ιδιοκτησιών
 • Χωροθέτηση εκσκαφής, όταν πρόκειται για χωματουργικές εργασίες
 • Χάραξη και χωροθέτηση θέσεων δομικών στοιχείων κτιρίων, έτσι ώστε να τοποθετηθούν με τη μέγιστη ακρίβεια τα υποστυλώματα νεοανεγειρόμενων κατασκευών

Η αποτυπώσεις και οι χαράξεις των οικοπέδων γίνονται με χρήση γεωδετικού σταθμού και γεωδετικού GPS, ετσι ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ακρίβεια.

 

Επικοινωνήστε με το γραφείο μας προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με τη διαδικασία και το κόστος της τοπογραφικής εργασίας που σας ενδιαφέρει

Το Γραφείο

Εμφανίσεις: 6447

Το Τεχνικό Γραφείο - Παναγιώτης Νεράντζης και Συνεργάτες Μηχανικοί, αξιοποιεί την επιστημονική και εργασιακή εμπειρία μηχανικών, ικανών να ανταποκριθούν στις πλέον απαιτητικές μελέτες που επιβάλουν οι ισχύοντες κανονισμοί και οι επιταγές των σύγχρονων τεχνικών έργων.

Επικεφαλής του γραφείου είναι ο Παναγιώτης Νεράντζης, Πολιτικός Μηχανικός Εθνικου Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Με σπουδές εξειδικευμένες στον δομοστατικό σχεδιασμό των κτιρίων, μετράει συνεχή και επιτυχημένη επαγγελματική παρουσία ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2003, με την ιδιότητα του μελετητή και επιβλέποντα μηχανικού σε πλήθος οικοδομικών έργων.

Η ενασχόληση με ειδικού τύπου κατασκευές, όπως είναι τα μεταλλικά κτίρια, οι ενισχύσεις υφιστάμενων κατασκευών, καθώς και οι μελέτες κτιρίων από φέρουσα τοιχοποιία, προσφέρουν ενα ευρύ φάσμα εμπειρίας, ικανό να εξασφαλίσει την ασφαλή και επιστημονικά τεκμηριωμένη διεκπεραίωση και των πλέον απαιτητικών τεχνικών έργων.

Παράλληλα το Γραφείο στελεχώνεται από συνεργάτες Αρχιτέκτονες και Μηχανολόγους Μηχανικούς, με μεγάλη εμπειρία στον τομέα τους, με την συμμετοχή των οποίων μπορεί να καλυφθεί όλο το φάσμα των μελετών που απαιτούνται σε ένα οικοδομικό έργο.

 

Υποκατηγορίες

 • Τα Νέα μας

  Νέα που αφορούν το Γραφείο και τις υπηρεσίες μας.

Σελίδα 1 από 2

Επικαιρότητα

 • Παράταση στο νόμο 4495/2017 +

  Παράταση προβλέπεται να δοθεί στη διάρκεια ισχύος του νόμου 4495/2017, περί ρύθμισης αυθαιρέτων, του οποίου η διάρκεια προβλεπόταν να εκπνεύσει Read More
 • Ψηφίστηκε ο νέος νόμος Αυθαιρέτων +

  Ψηφίστηκε τελικά ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα (18/10/2017) Read More
 • Παράταση νόμου 4178/2013, πιθανώς η τελευταία +

  Παρατείνεται η προθεσμία ένταξης στον νόμο 4178/2013, περί τακτοποίησης αυθαιρέτων, πιθανότατα για τελευταία φορά. Read More
 • Παράταση νόμου 4178/2013 +

  Παρατείνεται η προθεσμία ένταξης στον νόμο 4178/2013, περί τακτοποίησης αυθαιρέτων. Read More
 • Παράταση νόμου 4178/2013 για ένα έτος +

  Παρατείνεται η προθεσμία ένταξης στον νόμο 4178/2013, περί τακτοποίησης αυθαιρέτων. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4